KURUMSALSANATMODA

TR

EN

KALAMIŞ PARKI KOLEKTİF DÖNÜŞÜM PROJESİ

İstanbul'un Kadıköy İlçesi'nde, Kalamış Atatürk Parkı'nda bulunan ve yaklaşık 3.400 m² alana yayılan Kalamış Parkı Kolektif Dönüşüm Projesi, Nike ve Onaranlar Kulübü iş birliği, Kadıköy Belediyesi ile hayata geçti.

Nike görsel

Park kent kimliğinin oluşumundaki önemli rolleri, yakındaki ve sosyal çevreleri ile etkileşime girmeleri, kent makroformlarının etkilendiği, proje hedefi olan rolleri oynuyor. Kalamış Parkı'nın azaltılmasının ardından, sorunlu halkların yaşam aktiviteleriyle ilgili olarak, birlikte ve bir şekilde uygulanmaları ana hedef olarak.

Kaykay pist, basketbol sahası, plaj voleybolu sahası, yetiştirme pistini yetiştirmek/dönüştürülmesini planlamak, bir kullanıcı kullanımıyla ile yarışmaya başlar. Tasarım, açık çağrı yöntemi ile davet edilen park kullanıcıları ve sporcuların sorunları ve tatmin edici istekler. Buna göre, mutlu olacak şekilde iyileştirilecek; mevcut engel ve rampalar onarıldı, konumlanacakları bir hareket rotasına uygun şekilde yapılacak. Eklenen yeni rampalar ile pist, farklı kullanabilmeki sporcuların bir arada bulunabilirlerine olanak sağlayabilir.

Yenilenendeki grafik tasarım, üretmeyi, onarmayı, paylaşmayı, prototip eden ve çevreyi çevreyi referans alan ve zemin formundan yetiştirenlerden.

Nike'ın hareketinde, vurgulamayı vurgulayan “Bizi/Sporu Duramaz” mottosu pleksiglass yönetimi “pixelwork” teknik ile tellere döşendi. Mottonun bir bölümü ve Nike logosu ise aynı alanda Fırat Neziroğlu ve takımı tarafından dokundu.

Tüm bu araç onarım alanı tamamlanmış. Kaykay pistine paralel, 43 metre boyama “komünite alanı” bisiklet parkı, kaykay tamir masası, kilitli eşya dolapları, geri çöp toplama, piknik masaları, kotlarda konumlanmış/çalışma masasında dikkat çekicidir. Bu aks aynı zamanda kaykay pistine bir ekip elemanı görevi de görmek. Basketbol sahasını sahada ise masa tenisi, güvenlik elemanları, deniz ve gün batımının izlenebildiği “görüntüler” yer almaktadır.

Kalamış Parkı Kolektif Dönüşüm Projesi'nin üretimlerinden biri de basketbol sahası ve kaykay pisti zemininde Nike Grind kullanılmıştır. Nike atık üretimi ve kullanımından kaynaklanan atıkların geri kazanımı ile elde edilen, kauçuk esaslı Grind, markanın Move to Zero* hareketinin ürünlerden biridir.

Nike Koleksiyon

Kalamış Parkı Kolektif Dönüşüm Projesi

Nike: Onaranlar Kulübü, Kadıköy Belediyesi

Tasarım Takımı: Cemal Çobanoğlu, Başak Bakkaloğlu, Emut Erkin Güngör

Zemin Grafik Tasarım: Kien, Ümit Şentürk

Dokuma Ekibi: Fırat Neziroğlu & Ekibi, Begüm Yazar, Selahattin Şenkal, Elçin Yaren Çakırlar, Burcu Uydan

Nezyr Logo

İletişim:

0212 345 56 67

info@nezyr.com

Hakkımızda
InstagramLinkedInTwitter

© 2025 Nezyr, Inc. Tüm hakları saklıdır.